PADI Advanced Open Water
PADI Advanced Open Water
/1
PADI Advanced Open Water
PADI Dalış Eğitimleri
PADI Advanced Open Water

Katılım Koşulları:

  • 15 yaşını doldurmuş olmak,
  • Yüzme Bilmek
  • Sağlık beyan formunu doldurmak.

Hakları:

Padi Open Water kursunu tamamlamış olan dalıcılar, adı üzerinde “Temel Dalgıçlık” bilgilerine sahiptirler. Diğer bir deyişle, azami 18 metreye kadar olan derinliklerde emniyetli dalışlar gerçekleştirebilirler. Ancak bir çok harika mercan tarlası, batık ve kovuklar, harika duvar dalışları ve dünyaca meşhur dalış bölgeleri 18 metreden daha derinde olabilir ve bu genellikle de böyledir. Eğer bu tür bölgeleri kaçırmak istemezseniz, İleri Seviye PADI Advanced Open Water Diver ( PADI İleri Seviye Açık Deniz Dalıcısı) eğitiminizi ve sertifikanızı almanızı öneriyoruz.

En önemli sebep, tabi ki kendinizi sualtıcılık alanında daha da geliştirmek ve temel seviyede bahsi geçmeyen bir çok hususta yetkin birer dalıcı haline gelmenizdir. Nedir bu ilave eğitimler ?

Derin dalış: 

Her ileri seviye dalıcı 18 metreden derinlere inmenin emniyetli yollarını öğrenmektedir. Bu sertifikayı alırken size eğitmeninizle birebir bütün tedbirler alınmış olarak azami 30 metre derinliğe bir eğitim dalışı gerçekleştirilir. Bazı başka eğitim sistemleri bu eğitim dalışı derinliğini 40-42 metre olarak belirlemiş olsalar da biz ilk derin dalışın en fazla 30 metreye gerçekleştirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. 40-42 metre derinlikler zaman içerisinde ve tecrübe kazandıkça gidilmesi gereken derinliklerdir. Bu derin dalış eğitiminde sizlere sualtında basıncın hacim üzerindeki etkisi, gaz narkozu, renklerin kaybolması ve ışığın azalması ile ilgili kavramlar tecrübe ettirilmektedir. Aynı zamanda bir derin dalış öncesi teknede ve sualtında ne tür ilave tedbirler alınması gerektiği de öğretilir. Kısaca derin dalışlar konusunda özgüven kazanmanız sağlanır.

Navigasyon (sualtında yön bulma) eğitimi: İleri seviye dalıcı eğitiminde gerek pusulalı, gerekse pusulasız olarak sualtında yön tayini yapabilecek ve arzulanan hedeflere gidip emniyetle ve risksiz olarak geri gelebilecek yön bulma teknikleri hem kuramsal hem de uygulamalı olarak öğretilmektedir.

Akıntı eğitimi: 

Dalış hayatınız boyunca “denizin doğasında varolan” akıntı son derece sık karşılaşacağınız bir durumdur. Akıntıyla karşılaştığınızda onunla savaşmamalısınız, tam tersine bu doğa olayını “avantajınız” haline dönüştürebilir ve adapte olabilirsiniz. Üstelik de akıntı sayesinde standart bir dalışta göreceğinizden çok daha fazla şey görebilir, gezemeyeceğiniz kadar çok yeri hiç enerji harcamadan gezebilirsiniz. Eğitiminiz yoksa büyük ihtimal ile akıntı size ilave bir yük olmaktan başka bir şey olmayacaktır. O nedenle bu eğitim son derece faydalıdır.

Mükemmel yüzerlilik: 

Usta hocaya sormuşlar: “Hocam en iyi dalgıç kimdir?“, “En dengeli dalgıç” diye cevap vermiş… Sualtı, uzay boşluğu gibidir. Astronotların bile yerçekimsizlik eğitimlerini dalış ile öğrendiklerini duymuşsunuzdur. O halde, sizce de bir dalgıcın istediği derinlikte hiçbir efor harcamadan ve emniyetli bir şekilde durabilmesi, derinlerdeki vücut pozisyonunu sürtünmeyi azaltacak şekle getirmesi, bu vesileyle de sualtı dünyasına ve “kendine” zarar vermeyen “dengeli” bir dalgıç olması güzel değil mi? İnanın sahip olabileceğiniz en değerli sualtı becerilerden biri “mükemmel denge” yani “mükemmel yüzerliliktir”… İleri seviye dalış eğitiminizin bu modülünde size en ideal sualtı yüzmesi ve palet vuruş teknikleri ile orta suda asılı kalma ve sadece nefes alıp verişinizle dahi derinlik değiştirebilme becerilerini öğreteceğiz. Bu sayede çok daha az hava tüketeceksiniz, çok daha az yorulacaksınız, daha emniyetli dalacaksınız ve dibe temas etmeyeceğiniz için sualtı canlılarına ve onların yuvalarına zarar vermemeyi öğrenmiş olacaksınız.

Tekne dalışı: 

İleri seviye bir dalıcı, dalış gerçekleştirdiği teknenin özelliklerine hakim olmalıdır. Her teknenin kendine has özellikleri ve kuralları vardır. Çoğu zaman bu özellik ve kurallar global olarak kabul görmüş standartlardır. Bu sebeple “farkındalık” seviyenizi arttırmak adına, dalış teknelerinin iletişim ve seyir donanımlarını, acil durum prosedürlerini, ilk yardım ekipmanlarını, limandan ayrılma prosedürlerini bilmek sizi ayrıcalıklı kılacaktır. Tekneler ufak lastik botlar olabileceği gibi, günlük gezi tekneleri ve hatta çok kamaralı liveaboard tekneleri olarak çok çeşitli şekillerde karşımıza çıkabilir. İleri seviye dalıcıların daldıkları teknelerin özellikleri ve standartları hakkında bilgi sahibi olması da eğitimin bir bölümünü oluşturmaktadır.

Alabileceği Uzmanlıklar: Gece, Zenginleştirilmiş Hava(Nitrox), Sualtı Fotografçılığı, Malzeme Bakım Onarım , Mükemmel Denge , Sualtında Yön Bulma, Balıkları Tanıma.

Sertifika almak için 9 Saat teorik ders, havuz eğitimi ve hafta sonları gerçekleştirilen dalış turlarına katılıp uygulama eğitimi tamamlanmalı.

Ders Ücreti: Lütfen iletişime geçin.

Ders Ücretine Dahil Olanlar: 9 Saat teorik ders. ( Hafta içi ve hafta sonu 10:00-22:00 arası istenilen gün ve saat aralığında ), orijinal PADI Online Türkçe ders kitabı , PADI ‘ye ödenen kart ücreti. .


ÖNEMLİ BİLGİ 

Dalış İzin Kimliği: TSSF/CMAS dalıcı veya eğitmen eğitim sistemi dışında bir başka bir eğitim sistemine ilişkin belgesi olan T.C. vatandaşı dalıcı ve dalış eğitmenlerinin, Türkiye karasuları ile iç sularında dalış yapabilmeleri için sorulduğunda yetkililere göstermek zorunda oldukları Federasyondan almış oldukları kimliğini,

İstenilen Belgeler: Kurs esnasında ; Kayıt formu ve sağlık beyan formu dolduruluyor. Dalıcı adayı yanında 2 adet vesikalık fotograf ve nüfus cüzdan fotokopisi getiriyor.

Kimler Katılamaz: Uzuvu eksik olanlar, görme-işitme engelliler, kalp, astım, tansiyon rahatsızlığı olanlar, madde bağımlıları.


WhatsApp